Baby sterft en drie mensen verdwijnen bij oversteek van grens VS en Mexico

Een baby van 10 maanden is dood teruggevonden nadat de boot kapseisde waarmee zijn familie via de rivier Rio Grande de Mexicaans-Amerikaanse grens probeerde over te steken. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten donderdag bekendgemaakt. Drie andere mensen, onder wie twee kinderen, zijn spoorloos. In totaal waren er negen mensen aan boord van de rubberboot toen die woensdagavond kapseisde. De inzittenden kwamen in het koude en snel stromende water terecht. Het gaat om migranten vanuit Centraal-Amerika die naar de Verenigde Staten proberen te vluchten.

"Het is een zinloze tragedie", verklaart Raul Ortiz, verantwoordelijke voor de grensbewaking. De autoriteiten "doen al het mogelijke om incidenten zoals dit te vermijden. Maar harteloze mensensmokkelaars blijven het leven van migranten in gevaar brengen om geld te kunnen verdienen.

Grenswachters werden gealarmeerd door een man, die aangehouden is voor het illegaal oversteken van de grens en zelf aan boord van de boot zat. De vrouw en een van de kinderen van de man konden gered worden uit een water. Zijn 10 maanden oude baby werd verschillende kilometers verderop dood teruggevonden. De 7-jarige neef van de opgepakte man is nog vermist, net als een man en zijn dochter.

Nog een andere man en zijn zoon konden een tijd later gered worden, toen ze zich aan de oever bevonden.

Bron: Belga