Autobestuurder wordt verdacht van "terreurdaad"

Autobestuurder wordt verdacht van "terreurdaad"

De man die vanochtend met een auto is ingereden op veiligheidsbarrières aan het Britse parlement, wordt verdacht van een "terreurdaad". Dat meldt de Britse politie. Twee mensen zijn bij het incident gewond geraakt en naar een ziekenhuis gebracht. Ze verkeren niet in levensgevaar. De auto is volgens de Metropolitan Police om 07.37 uur plaatselijke tijd ingereden op veiligheidsbarrières aan het parlement. Het is de antiterreurdivisie van de Londense politie die het onderzoek voert. Volgens ooggetuigen reed de autobestuurder aan hoge snelheid en ogenschijnlijk moedwillig in op de veiligheidsbarrières.

De bestuurder van de auto, een man, is opgepakt. Op videobeelden die circuleren op sociale media is te zien hoe zwaar bewapende politiemensen de dader uit zijn beschadigde auto sleuren. Meerdere straten in de omgeving zijn afgesloten voor het publiek en heel wat gewapende politiemensen zijn op de plaats van het incident. Helikopters vliegen boven Westminster Palace. Het metrostation Westminster is gesloten.

Het Britse parlement is omgeven door veiligheidsbarrières uit staal en beton sinds een aanslag in maart 2017. Toen was een dader met een auto op Westminster Bridge in een mensenmenigte gereden. Daarbij kwamen vier mensen om het leven. De dader stak ook een politieagent neer voor hij door de politie neergeschoten werd.

Bron: Belga