Assisen Brussel - Vincent De Bruycker en Denis Nikolovska allebei schuldig aan moord

Vincent De Bruycker en Denis Nikolovska zijn beiden woensdagavond door de jury van het hof van assisen van Brussel schuldig bevonden aan het vermoorden en in stukken snijden van de Albanese student Xhuliano Brahimllari (22). De twee mannen van 23 hadden elkaar ervan beschuldigd het slachtoffer met steken met een machete om het leven te hebben gebracht op 7 juni 2015 in Koekelberg De jury heeft de stelling van de burgerlijke partijen gevolgd, vertegenwoordigd door mr. Nathalie Gallant, mr. Christine Calewaert en mr. Sokol Vljahen, en van het openbaar ministerie, zoals die vertolkt werd door procureur Jean-Marie Mawet.

De gezworenen vonden de beide beschuldigden schuldig aan de moord, en verwierpen de stelling van de verdediging dat slechts een van hen de fatale slagen had gegeven en dus alleen verantwoordelijk was voor de moord. De advocaten hadden om die reden de vrijspraak gevraagd voor hun cliënten.

Op 9 juni 2015 hadden gemeentearbeiders de romp van een lichaam bij Wemmel ontdekt. Een tatoeage op de romp kwam overeen met een tatoeage in een opsporingsbericht. Bijgevolg begreep de politie al vlug dat het om Xhuliano ging. Andere lichaamsdelen van het slachtoffer werden later teruggevonden, op andere plaatsen in Vlaams-Brabant en in Brussel.

Telefonieonderzoek leidde de speurders naar Vincent De Bruycker, een vriend van het slachtoffer. Die werd op 25 juni 2015 opgepakt. Denis Nikolovska gaf zichzelf in juli van dat jaar bij de politie aan.

Het onderzoek wees uit dat de twee mannen de moord verscheidene dagen op voorhand hadden beraamd. Ze hadden immers een machete, een decoupeerzaag, een dekzeil en verf gekocht om het lichaam te versnijden en het appartement in de Léon Fourezstraat in Koekelberg, waar de moord gepleegd werd, te herschilderen. Volgens de speurders gebeurde de misdaad in de nacht van 6 op 7 juni 2015 en hield het motief verband met een trafiek in cannabis.

Bron: Belga