Annemarie Worst sprint naar zege in Nommay

Annemarie Worst sprint naar zege in Nommay

Annemarie Worst heeft de Wereldbeker veldrijden in het Franse Nommay op haar palmares gebracht. De Nederlandse vloerde in een sprint met drie Ceylin del Carmen Alvarado en Katie Compton. Alvarado behoudt haar leidersplaats, maar telt nog slechts vijf punten voorsprong op haar landgenote Worst. Wereldkampioene Sanne Cant, Marianne Vos, Lucinda Brand en Yara Kastelijn verschenen niet aan de start in Frankrijk. De strijd zou, zoals bijna elk weekend, geleverd worden tussen Annemarie Worst en Ceylin Alvarado.

Die laatste, leider in de Wereldbeker, schoot uit haar klikpedaal bij de start en was op achtervolgen aangewezen. Het sein voor Annemarie Worst om meteen vol gas door te geven, ook Ellen Van Loy was goed weg. Alvarado kwam daarna ook nog eens ten val, maar wist de schade te beperken. Bij de eerste passage aan de finish telde ze nog slechts drie seconden achterstand op Worst, de Franse kampioene bezette de tweede positie.

Het trio maakte er een mooie wedstrijd van, ook Katie Compton zat niet ver in vierde positie en gaf zich niet zomaar gewonnen in de strijd om het podium. In de voorlaatste ronde kende Norbert Riberolle pech en moest ze lopend naar de materiaalpost. Ze zou niet meer vooraan raken. Compton nam haar plek over in de kopgroep en ondanks enkele prikken van Alvarado bleef het trio samen tot het eind.

Het kwam tot een sprint en daarin zette Worst van ver op kop aan. Alvarado kon haar niet meer voorbij, Compton drong niet aan. Worst nadert tot op vijf punten van Alvarado in de Wereldbeker met nog slechts één manche te gaan.

Bron: Belga