Andy Murray past voor enkelspel op US Open

Andy Murray past voor enkelspel op US Open

Andy Murray zal op de US Open niet aantreden in het enkelspel. De tweevoudige olympische kampioen wil geen wildcard aannemen omdat hij het nog te vroeg acht. De 32-jarige Murray timmert na heel wat blessureleed aan een comeback. Gisteren werkte de Schot, nummer 324 op de ranking, op het Western & Southern Open in Cincinnati zijn eerste enkelwedstrijd in zeven maanden af. De drievoudige grandslamkampioen verloor met twee keer 6-4 van de Fransman Richard Gasquet (ATP 56). Na afloop zei Murray dat hij zich nog niet klaar voelt om op de US Open, die over twee weken begint, deel te nemen aan het enkelspel. Waarschijnlijk is hij er wel bij in het dubbeltoernooi.

"Samen met mijn team heb ik besloten geen wildcard voor het enkel te aanvaarden", legde Murray uit. Hij voegde eraan toe dat hij tijdens de match tegen Gasquet geen last had van de heup waaraan hij in januari werd geopereerd. Wel had de Schot een "zwaar gevoel" in de benen. "Ik verwacht niet dat zo'n gevoel tijdens wedstrijden de komende weken snel zal verdwijnen", zei hij nog.

Murray's laatste enkelwedstrijd dateerde van de Australian Open in januari. Hij verloor toen in de eerste ronde van de Spanjaard Roberto Bautista Agut. Daarna ging Murray onder het mes en was het afwachten of hij nog zou terugkeren op de courts. Die comeback kwam er eerder al in het dubbelspel. Zo won hij onder meer het toernooi van Queen's in juni aan de zijde van de Spanjaard Feliciano Lopez.

De US Open, het laatste grandslam van het jaar, begint op 26 augustus. Murray won de titel in New York in 2016. Het was zijn eerste grandslamzege. Daarna volgden nog twee titels op Wimbledon (in 2013 en 2016).

Bron: Belga