Amerikaanse schiet vriend dood in poging om bekendheid te verwerven op YouTube

In de Verenigde Staten heeft een 20-jarige vrouw onbedoeld haar vriend gedood nadat ze hem in de borst schoot terwijl hij een dikke encyclopedie tegen zich aanklemde. Het koppel was ervan overtuigd dat het boek de kogel zou tegenhouden en wilde door de stunt te filmen, naam en faam verwerven op YouTube. De feiten dateren al van juni. Monalisa Perez pleitte vorige week schuldig aan onvrijwillige doodslag en aanvaardde een celstraf van zes maand. De straf moet begin volgend jaar nog worden bevestigd door een rechter in Minnesota, zo melden lokale media.

De 22-jarige Pedro Ruiz had zijn vriendin in juni overtuigd om op hem te schieten terwijl hij zich beschermde met een dik boek. Ruiz zou de jonge vrouw eerst een andere encyclopedie hebben getoond waarop een kogel was afgevuurd die in het boek was blijven steken. Zo wilde hij bewijzen dat het bravourestuk wel degelijk kans op slagen had. Het koppel koesterde de hoop dat ze met de stunt internetsterren zouden worden. "Pedro en ik gaan waarschijnlijk een van de gevaarlijkste video's ooit opnemen", schreef Perez diezelfde dag op Twitter. "ZIJN idee, niet het MIJNE", luidde het nog.

De kogel ging echter dwars door het boek heen en trof de jongeman in de borst. Het slachtoffer was op slag dood. Het koppel had samen een dochtertje van drie jaar en was op het moment van de feiten in verwachting van hun tweede kind.

Bron: Belga