Alibaba-oprichter Jack Ma met pensioen

Alibaba-oprichter Jack Ma met pensioen

Jack Ma, het brein achter Alibaba, stapt op bij de Chinese webwinkelgigant. Hij wil zijn functie als topman maandag, op zijn 54ste verjaardag, neerleggen, zo zegt hij in een interview met de Amerikaanse krant The New York Times. De rijkste man van China wil zich gaan richten op onderwijsprojecten. Ma richtte Alibaba op in 1999. Het bedrijf werd onder zijn leiding een van de grootste webwinkels ter wereld en veranderde voor een groot deel de manier waarop Chinezen winkelen en betalen. Zijn geschat vermogen bedraagt ongeveer 40 miljard dollar (35 miljard euro), waarmee hij de rijkste man van China is.

De miljardair en filantroop stelt dat zijn pensioen geen einde van een tijdperk is, maar juist "het begin van een tijdperk". Hij zegt dat hij meer tijd en een deel van zijn geld wil besteden aan onderwijs. "Ik hou van onderwijs", aldus Ma, die ooit zelf leraar Engels was.

Ma zal volgens The New York Times wel lid blijven van de raad van bestuur van Alibaba en zal het management blijven begeleiden.

Bron: Belga