Achilles Bocholt dwingt derde wedstrijd af in strijd om Belgische handbaltitel

De strijd om de Belgische titel in het mannenhandbal is nog niet beslecht. Titelverdediger Achilles Bocholt boekte donderdag in de terugwedstrijd van de finale een nipte 29-28 zege tegen Wezet en dwong zo een beslissende derde wedstrijd af. De heenwedstrijd had Bocholt zaterdag met 29-26 verloren. De belle wordt volgende zaterdag ook in Bocholt gespeeld. De tweede wedstrijd in de best of three werd een beklijvende partij, waarin de Limburgers een aantal keer drie doelpunten uitliepen, maar die voorsprong niet konden vasthouden. Wezet, dat aan de rust tegen een 15-13 achterstand aankeek, knokte zich in de tweede helft weer helemaal in de wedstrijd. Met nog drie minuten op de klok nam het zelfs even de leiding over, 27-28, maar de laatste twee treffers kwamen op het conto van Bocholt.

Bocholt, dat dit seizoen al de BENE-League en de Beker van België won, gaat voor een vierde landstitel op rij.