Aardbeving met magnitude 6 treft Chili op moment van protesten in Santiago

In Chili heeft maandag in het centrum van het land een aardbeving plaatsgevonden met een magnitude van 6, meldt het Amerikaanse Geofyisch Instituut USGS. De beving was te voelen in hoofdstad Santiago, waar tienduizenden demonstranten op straat waren gekomen om te betogen tegen de regering. Er is voorlopig geen sprake van slachtoffers of schade. De aardbeving deed zich voor om 18.53 uur lokale tijd (22.53 uur in België) in de regio's Coquimbo, Valparaíso en het grootstedelijk gebied dat Santiago omvat, stelt het nationaal seismologisch centrum (CSN).

Het epicentrum bevond zich op acht kilometer ten zuidoosten van Illapel in het noorden van het land, op een diepte van 65 kilometer.

Op het moment van de aardbeving waren opnieuw tienduizenden mensen bij elkaar gekomen om te protesteren in hoofdstad Santiago. Die sociale protesten braken in oktober uit en kostten al aan twintig mensen het leven. Op het moment van de beving brak er paniek uit bij de demonstranten, stelt een journalist van AFP ter plaatse vast.

Bron: Belga