Aanklachten ingetrokken tegen laatste drie agenten in zaak Freddie Gray

Aanklachten ingetrokken tegen laatste drie agenten in zaak Freddie Gray

Geen enkele agent zal zich moeten verantwoorden voor de dood van de zwarte jongeman Freddie Gray in Baltimore, in april 2015. Woensdag zijn ook de aanklachten tegen de laatste drie agenten die betrokken waren bij het incident, ingetrokken. De dood van Gray leidde tot gewelddadige protesten in de stad aan de Amerikaanse oostkust.

Gray zat achteraan in een politievoertuig toen hij bij zijn overbrenging naar het politiekantoor een ernstig letsel aan de halswervel opliep. Hij raakte in een coma en overleed. Zijn dood was één van de meest opvallende in een reeks van overlijdens van zwarte Amerikanen bij politie-interventies. Gray was geboeid en geketend, maar droeg geen veiligheidsgordel, wat vereist is volgens het politiereglement.

De afgelopen maanden werden al verschillende agenten vrijgesproken voor zijn dood. Woensdag besliste het openbaar ministerie om ook de aanklachten tegen drie overblijvende agenten (Garrett Miller, Alicia White en William Porter) in te trekken, omdat men ervan overtuigd is niet over voldoende elementen te beschikken om hen te veroordelen.

Bron: Belga