AA Gent-manager Louwagie tempert verwachtingen en mikt op Beker

AA Gent-manager Louwagie tempert verwachtingen en mikt op Beker

AA Gent pakte zondag het laatste ticket voor Play-off I met een overtuigende 0-2 zege tegen STVV. "We zijn nu meer ontspannen dan vier weken geleden", zo verklaarde manager Michel Louwagie bij de kalendervoorstelling. In Play-off I staan de zes teams op een zakdoek bij elkaar door de halvering van de punten. Ook AA Gent maakt nog kans op de landstitel, zoals onder meer Yaremchuk zich liet ontvallen.

"Het waren spannende maanden in een moeilijk seizoen voor AA Gent, dat het toch aan zijn status verplicht is om Play-off I te spelen. Spijtig genoeg is er een trainerswissel nodig geweest. Maar die heeft uiteindelijk toch goed uitgepakt voor de club", reageerde Louwagie.

"Finaal kwalificeren we ons voor Play-off I en spelen we de bekerfinale", aldus de manager van de Buffalo's. "We mogen zeker dromen van Europees voetbal. Onze spelers dromen van meer, maar dat is vaker het geval in de euforie na een overwinning. Toch lijkt de top twee volgens mij te hoog gegrepen voor AA Gent. Geef ons maar de Beker van België. Dat lijkt op papier het gemakkelijkst, met alle respect voor KV Mechelen."

De bekerfinale gaat op 1 mei door in het Koning Boudewijnstadion.

Bron: Belga