41 gewonden bij ontploffing in Zimbabwe tijdens campagnemeeting

41 gewonden bij ontploffing in Zimbabwe tijdens campagnemeeting

In Zimbabwe zijn bij de ontploffing die zich gisteren voordeed in een stadion waar president Emmerson Mnangagwa een campagnemeeting hield, 41 mensen gewond geraakt. Dat blijkt uit een nieuwe officiële slachtofferbalans. De president zelf bleef ongedeerd. De explosie deed zich voor in Bulawayo, de tweede stad van het land. "Er liggen 25 personen in Mpilo, 12 in Mater Dei en 4 in de United Bulawayo Hospitals, wat ons brengt op een totaal van 41 mensen die zich met verwondingen hebben aangediend in de ziekenhuizen", verklaarde minister van Gezondheid, David Parirenyatwa aan het staatsblad de Sunday Mail.

De meeting werd bijgewoond door duizenden aanhangers van de president. Mnangagwa gaat er vanuit dat hij het doelwit was en omschreef de aanval als "een laffe daad". De explosie werd voorlopig door niemand opgeëist.

Op 30 juli zijn er parlements- en presidentsverkiezingen in Zimbabwe, de eerste sinds het ontslag in november vorig jaar van president Robert Mugabe, die het land tientallen jaren met ijzeren hand leidde. Mugabe werd aan de kant geschoven ten voordele van Mnangagwa, zijn vroegere vicepresident, die bij de verkiezingen kandidaat is voor de regerende partij Zanu-PF. Behoudens een enorme verrassing wint Mnangagwa de presidentsverkiezingen.

Bron: Belga