Meet Nomige

Wat is Bizidee?

Bizidee is een wedstrijd die op zoek gaat naar startups met een ondernemersdroom en een goed ondernemingsplan. Nomige is 1 van de 8 geselecteerde kandidaten voor deze editie !

Wat is Nomige?

In de zoektocht naar het juiste product voor haar/ zijn huid verliest een consument zich vaak in het overaanbod aan cosmetische producten dat er vandaag op de markt is. Door de misleidende marketingclaims en het verwarrende advies van verkopers, dat bovendien vaak tegenstrijdig is met dat van schoonheidsspecialisten of dermatologen, zien veel mensen door de bomen het bos niet meer.

Barbara Geusens stond ook voor dit probleem: ze vond maar geen goed huidverzorgingsproduct en zelfs met haar wetenschappelijke achtergrond stelde ze vast dat het moeilijk was om een onderscheid te maken tussen de producten die ‘pure marketing’ zijn en deze die wetenschappelijk goed onderbouwd zijn.

Op basis van haar uitgebreide wetenschappelijke kennis als bio-ingenieur (Cel & Genbiotechnologie) en doctor in de Dermatologie, gecombineerd met haar ervaring als Innovation Manager op de dermatologieafdeling van Omega Pharma, besliste Barbara om zelf het transparante alternatief te creëren waarnaar de consument op zoek is.

Zo ontstond Nomige, een merk van anti-ageing producten die op maat van de klant gemaakt worden op basis van haar/zijn DNA. Want het DNA is een betrouwbare bron om te achterhalen wat je huid nodig heeft. Nomige vertaalt wat het DNA van de klant vertelt en produceert de aangepaste verzorgingsproducten, met specifiek geselecteerde ingrediënten om bij te sturen waar nodig.

En dat bijsturen is vaak nodig. Want waar de grote cosmeticaproducenten vaak slechts producten maken voor 4 verschillende huidtypes (vet, droog, gemengd en gevoelig), stelt Nomige dat er meer dan 3.700 huidprofielen zijn. Dit om te illustreren dat er echt wel nood is aan gepersonaliseerde huidverzorging.

Een Nomige pakket bestaat uit 4 producten (dagserum, dagcrème, nachtcrème en nachtserum) en kost €499. De DNA test is een 1-malige kost en bijbestellen kan vanaf €84,99. Je komt bovendien 4 maanden toe met de producten.

 

Keer terug naar de overzichtspagina en stem op jouw favoriete kandidaat!

Meer weten over deze kandidaat?

Website

Contact Mail: [email protected]

Facebook

Instagram

Linkedin