WOW. Scubaduiker vindt flessenpost uit 1926, en dan volgt iets nóg fantastischer: «Zoals de loterij winnen»

WOW. Scubaduiker vindt flessenpost uit 1926, en dan volgt iets nóg fantastischer: «Zoals de loterij winnen»
Facebook / @Straitsarea

Dowker is eigenares van een bedrijf dat boottochtjes organiseert. Tijdens het scubaduiken op 18 juni vond ze een groengekleurde fles op de bodem van de Cheboygan River in de staat Michigan. In de fles stak een brief. Ze klauterde terug het dek op en nam een paar foto’s van haar vondst. Vervolgens las ze de brief, waarin stond: «Wil de persoon die deze fles vindt, deze brief bezorgen aan George Morrow, Cheboygan, Michigan, en vertellen waar het gevonden werd?»

Dowker postte de beelden op de Facebookpagina ‘Nautical North Family Adventures’. Niet veel later ging haar post viraal. Op moment van schrijven hebben al meer dan 115.000 mensen haar bericht gedeeld. En toen gebeurde een nóg opmerkelijkere wending in het verhaal.

Romantische ziel

Op 20 juni kreeg ze een telefoontje van een 74-jarige vrouw genaamd Michele Primeau. Zij was op het Facebookbericht van Dowker gewezen door een andere vrouw, die haar foto’s van de brief toemailde. Ze herkende meteen het handschrift van haar vader, de genaamde George Morrow. Hij werd geboren in Cheboygan en leefde er tot zijn twintigerjaren. «Wat nog interessant was: hij gooide de brief in november in het water, en zijn verjaardag viel in november», zei de vrouw aan USA Today. Haar vader overleed in 1995. Hij zou de brief rond zijn achttiende verjaardag geschreven hebben.

Volgens Primeau schreef haar vader – een romantische ziel – wel vaker brieven, die hij vervolgens ergens in het openbaar achterliet om gevonden te worden. Jennifer verklaart «met stomheid geslagen» te zijn geweest toen ze het nieuws vernam. «Het is ongelooflijk. In mijn hoofd is dit zoals de loterij winnen.» Ook Michele kan het niet geloven: «Ik kwam het te weten op Vaderdag. Ik wist meteen dat het mijn vader was. Het riep veel herinneringen op aan hem.»