WOW. Klant ontdekt per ongeluk 100 miljoen jaar oude voetafdruk van dinosaurus in Chinees restaurant

WOW. Klant ontdekt per ongeluk 100 miljoen jaar oude voetafdruk van dinosaurus in Chinees restaurant
Foto Unsplash

Een jaar geleden opende het restaurant in Leshan, in het Zuiden van China. Voordien werd de locatie gebruikt als kippenboerderij, waardoor de dinosaurusafdrukken bedekt werden door stof en zand. De eigenaar van het restaurant vond die natuurlijke look wel aangenaam, dus liet de grond zoals het was.

«Daardoor werden de voetafdrukken goed beschermd», zegt Xing. «Toen we daar aankwamen, merkten we dat de voetafdrukken erg diep en vrij duidelijk waren. Niemand had gewoon gedacht dat dat dinosaurusafdrukken zouden kunnen zijn.» Op één alerte restaurantbezoekers na dan.

Unieke ontdekking

Het team gebruikte een 3D-scanner om de voetafdrukken te analyseren. Daardoor konden ze afleiden dat het ging om Sauropoda’s, dino’s met een erg lange nek en staart. Het zijn bovendien de grootste levende wezens die ooit op de aardbol rondliepen. De twee dino’s, van wie de afdrukken gevonden werden, waren allicht maar liefst acht meter lang.

Xing vertelt aan CNN dat het best uniek is dat zo’n oude dinosaurusafdruk gevonden wordt, en al zeker in de stad. Door de snelle stedelijke ontwikkeling van China de afgelopen decennia wordt het namelijk veel moeilijker om paleontologisch onderzoek te voeren.