WOW. Blikseminslag verlicht nachtelijke hemel boven Mekka (video)

WOW. Blikseminslag verlicht nachtelijke hemel boven Mekka (video)
Foto Unsplash

De clip werd vorige week gedeeld door een gebruiker genaamd Mulham H, volgens zijn Twitterbio een «geleerde in de astronomie aan de King Abdulaziz Universiteit in Jeddah». Het vertaalde bijschrift luidt: «Een paar dagen geleden trof een blikseminslag de Burj al-Saa in Makkah.» De Twittervideo werd intussen al meer dan 1,4 miljoen keer bekeken.

De klokkentoren in Mekka geldt met zijn 601 meter als het op drie na hoogste gebouw ter wereld, na de Burj Khalifa (828 m), Merdeka 118 (678 m) en Shanghai Tower (632 m). Het complex herbergt het hoogste hotel ter wereld en bevat tevens de grootste klok ter wereld. Op een hoogte van 450 meter bevindt zich de hoogst bewoonbare verdieping, vlak onder de klokken.

Moesson

De afgelopen dagen zijn felle onweersbuien en stortregens over delen van Saoedi-Arabië getrokken. Tal van regio’s in de naburige Verenigde Arabische Emiraten hebben af te rekenen met «het natste weer in decennia», aldus Al Arabiya. Volgens het Nationaal Centrum voor Meteorologie (NCM) van de VAE had het land te maken met de natste julimaand in ongeveer 30 jaar. Experts hebben de stortbuien in de VAE en Saoedi-Arabië beschreven als het resultaat van de Indische moesson en waarschuwen voor nog meer regen.