Verpleegster in Italië gearresteerd na «faken» van coronavaccinaties

Verpleegster in Italië gearresteerd na «faken» van coronavaccinaties
Foto Unsplash

Volgens het parket zorgde de vrouw ervoor dat ongevaccineerden toch een digitaal vaccinatiebewijs kregen. In ruil voor geld deed de verpleegster alsof ze het vaccin inspoot. In Italië is de Green Pass nodig voor bijvoorbeeld een bioscoop- of restaurantbezoek. Daarnaast verplicht Italië de pas ook voor alle werknemers, een beslissing waar de antivaxhoek luidkeels tegen protesteerde.

Telefoongesprekken

De politie kon de wanpraktijken opsporen door telefoongesprekken af te luisteren en de bewakingsvideo’s van het vaccinatiecentrum te analyseren. Op de beelden is te zien hoe de verpleegster het vaccin leegspuit in een doekje. Hierna steekt ze de naald kort in de bovenarm van de patiënten, maar klaarblijkelijk zonder iets in te spuiten. Volgens de Italiaanse krant Il Giorno betaalden de ongevaccineerden tot 400 euro voor hun valse inenting.

Naar verluidt zou de politie ook een onderzoek hebben geopend naar een politieagent die op deze manier was «gevaccineerd». Voor personeel van veiligheidsgroepen in Italië is het vaccin verplicht sinds 15 december.

Volgens Italiaanse media behoorde ook Fillippo Accetta, een van de leiders van de plaatselijke antivaccinatiebeweging, tot de arrestanten. De gearresteerden worden beschuldigd van valsheid in geschrifte, corruptie en verduistering.