Ophef over outfit van tennisster op Wimbledon: «Zoiets noemen wij een beha» (foto)

Ophef over outfit van tennisster op Wimbledon: «Zoiets noemen wij een beha» (foto)
Abaca Press Photo

Kristina Mladenovic verloor gisteren haar match tegen Angelique Kerber, maar het was vooral haar opvallende outfit die het onderwerp van discussie vormde. De 29-jarige Française droeg een topje dat eigenlijk meer op een beha leek.

Generatieverschil

Op Twitter regende het gemengde reacties. «Mladenovic speelt in wat de jongere generatie een ‘topje’ noemt, maar mijn generatie noemt dat een beha. Het is een teken des tijds dat Wimbledon daar geen problemen mee heeft. Ik kan me het jaar nog herinneren dat sommigen problemen hadden met ‘te korte’ rokjes», en «Het structuureffect van het Adidas-topje van Mladenovic doet denken aan... de gepunte beha van Madonna?», klonk het onder meer in het niet zo enthousiaste kamp.

Bewondering

Anderen vonden er dan weer helemaal niets mis mee, integendeel. «Mladenovic werd naar huis gespeeld, maar haar topje is prachtig!», «Ik ben een feministe, maar ik kan er niet van over hoe leuk ik de outfit van Kristina Mladenovic vind», en «Mladenovic speelt vreselijk, maar haar outfit is subliem», lezen we ook.

Press Association Photo

Abaca Press Photo