Ophef over man in datingprogramma die kinderen bij 3 vrouwen heeft: «Zo egoïstisch en schadelijk!»

Ophef over man in datingprogramma die kinderen bij 3 vrouwen heeft: «Zo egoïstisch en schadelijk!»
Instagram / @langlevedeliefdenl

In het Nederlandse datingprogramma ‘Lang Leve de Liefde’ leren mensen elkaar kennen door 24 uur samen door te brengen. De 33-jarige moeder Joany hoopte zo haar prins op het witte paard te vinden en ging op date met de 41-jarige Jeroen.

Ellende

Dat klikt aanvankelijk goed, tot Jeroen haar vertelt dat hij drie relaties heeft gehad waar vier kinderen uit voortgekomen zijn. «Je hebt met drie vrouwen kinderen. Pfff, wat een ellende», reageert Joany. Daarop legt Jeroen uit dat hij er niet veel last van heeft. «Ik zie alle vier de kinderen niet. Dat is zo gelopen. Ik moet ook aan mezelf denken, dus lekker genieten. Ik vind het goed. En als ze komen, komen ze vanzelf wel. Het klinkt misschien hard, maar het is niet anders», zegt hij.

Verantwoordelijkheid nemen

Die uitspraken lokten op sociale media heel wat kritiek uit. «Wat een knuppel. ‘Ik moet ook aan mezelf denken’, zegt hij. Dat had je maar moeten bedenken voordat je die vrouwen zwanger maakte. Lekker weglopen van je verantwoordelijkheden. Grote vent», «Hij ziet zijn kinderen niet meer? ‘Als ze komen, komen ze wel’ zegt hij. Lekker aan jezelf denken, pfff, word wakker, man! Dit is zo egoïstisch en schadelijk!», en «Kansloos figuur! Ziet al zijn vier kinderen niet. ‘Moet aan mezelf denken’, zegt hij!», lezen we onder meer in de reacties. Een enkeling neemt het toch nog op voor hem. «Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen», luidt het ook.