Ophef over influencer die maandverband ostentatief draagt op festival: «Dat wil niemand zien!» (video)

Ophef over influencer die maandverband ostentatief draagt op festival: «Dat wil niemand zien!» (video)
TikTok / @nadyaokamoto

Nadya Okamoto is een 24-jarige influencer die met Period Inc. een eigen bedrijf heeft dat menstruatieproducten verdeelt. Onlangs kreeg ze op het Electric Forest festival plots haar maandstonden en danste ze zichzelf in de kijker door het maandverband opzichtig te dragen.

Elke outfit kunnen dragen

Ze deelde enkele beelden ervan op TikTok, waar mensen zich afvroegen wat haar bedoeling was. «Zoals jullie allemaal weten, kan je niet echt plannen wanneer je je regels krijgt. Ik had ze wel degelijk op het Electric Forest festival en ik wilde mijn maandstonden niet laten verhinderen dat ik de outfit kon dragen die ik wilde aandoen», legt ze uit.

Respect en verontwaardiging

Haar video’s lokten heel wat gemengde reacties uit. Sommigen hadden er hun bedenkingen bij, anderen zagen er totaal geen graten in. «Er is niets mis met het dragen van maandverband in het openbaar, maar niemand wil dat zien», «Waarom niet gewoon een tampon gebruiken?», en «Ik begrijp je punt, maar het is er gewoon over. Het gaat om respect, voor jezelf en voor de mensen rondom je». Maar ook: «Menstrueren is natuurlijk! Ze draagt maandverband waardoor het bloed niet in het rond vliegt. Mooi toch?», «Ik zie hier totaal niets mis mee», «Je bent zo moedig. Ik zou het nooit durven», en «Ik begrijp niet waarom mensen hier kritiek op hebben. Ze mag gewoon dragen wat ze wil», lezen we onder meer in de reacties.

@nadyaokamoto

Replying to @itladori @itsaugustco #periodfairy

♬ Piano Love - TonsTone

@nadyaokamoto

@itsaugustco #periodfairy

♬ ac kangaudios - pj ☆

@nadyaokamoto

@itsaugustco #periodfairy yes

♬ original sound - Nadya Okamoto