Ontmoet TikTok-sensatie ‘Snappy Gilmore’: de virale golfer met de uitzinnigste swing ter wereld

Ontmoet TikTok-sensatie ‘Snappy Gilmore’: de virale golfer met de uitzinnigste swing ter wereld
Tiktok / @_snappygilmore

Paul-Gindiri heeft op dit moment 1,9 miljoen volgers en een half miljard views. Zijn bizarre golfswing blijft viraal gaan, en in iedere video vindt hij meer excentrieke en gewaagde manieren om met zijn eenhandige swing het golfballetje naar de andere kant van het veld te katapulteren.

Gods werk

Toen hij voor het eerst met één hand sloeg, had hij daar niet lang over nagedacht. «Het gebeurde gewoon. Ik hield de club met één hand vast en het voelde erg comfortabel. En ik dacht: wacht eens even, waarom probeer ik dit niet eens?», zegt Paul-Gindiri aan de Amerikaanse zender CNN. «Ik weet niet hoe ik erbij kwam. Ik denk dat het God is. God heeft me gezegend met een talent dat gewoon uit het niets kwam.» Hij zette het filmpje van zijn eerste eenhandige swing online, en werd de dag erna wakker met 1,5 miljoen views. De rest is geschiedenis.

@_snappygilmore

Omg 🚀 #snappygilmore #golf

♬ original sound - Braeden Nelson

Gemiddeld schiet hij het golfballetje zo’n 230 meter ver. Dat is maar 45 meter minder dan het gemiddelde op de PGA Tour dit jaar.

Adam Sandler

En de naam Snappy Gilmore? Die komt van de komedie uit 1996, ‘Happy Gilmore’. In die film speelt Adam Sandler een mislukte icehockeyspeler die uiteindelijk professioneel golfer wordt met de hulp van een knotsgekke, onorthodoxe swing.

@_snappygilmore

OMG🤯

♬ NETSS USE MY SOUNDD - Melio