Model is het beu om versierd te worden: «Zelfs mijn dokter deed een poging»

Model is het beu om versierd te worden: «Zelfs mijn dokter deed een poging»
Instagram / @connyhawk

Conny Hawk is een model met 391.000 volgers op Instagram. De 29-jarige blondine uit Wenen houdt van haar job, maar vindt het vervelend dat ze zoveel aandacht krijgt van mannen. Elke dag flirten gemiddeld 20 mannen met haar. «Ik blijf steeds aardig, maar bijna altijd heb ik er een ongemakkelijk gevoel bij. Zeker wanneer mannen blijven aandringen. Het gebeurt soms dat als ik ‘nee’ zeg, ze onbeleefd en agressief worden. Dat is akelig, en al zeker als het donker is», vertelt ze in Daily Star.

Flirtende dokter

Het gaat zelfs zo ver dat een dokter eens avances maakte. «Ik moest naar het ziekenhuis omdat ik een allergische reactie had. De dokter begon met me te flirten. Mijn oren waren opgezwollen en ik zag er vreselijk uit. Terwijl hij me aan het versieren was, dacht ik: ‘Hoe is dit mogelijk?’. Ik heb er niets van gezegd, maar ik zal er nooit meer naartoe gaan», klinkt het.

Bekende kop

Door haar verhaal te delen hoopt Conny dat mensen inzien dat het niet oké is om iemand te versieren omdat hij of zij in de modellenwereld zit. «Ik denk dat sommige mannen me herkennen van Instagram en ervan uitgaan dat ze zomaar op me af kunnen stappen. Het is niet omdat ik een model ben dat mannen een vrijgeleide hebben om met mij te flirten. Het is een beroep zoals een ander», besluit ze.