«Mensen feliciteren me met mijn zwangerschap, maar ik ben helemaal niet in verwachting»

«Mensen feliciteren me met mijn zwangerschap, maar ik ben helemaal niet in verwachting»
TikTok / @moretolovski

De vrouw, ene Kate, beviel twee maanden geleden van drie jongetjes. Daar is ze enorm blij mee, maar haar lichaam moet wel nog behoorlijk wat herstellen van de zwangerschap. Wanneer ze op straat loopt, krijgt ze regelmatig felicitaties van wildvreemde mensen over haar ‘zwangerschap’. Pijnlijk, zo vindt ze zelf ook. «Het ongemakkelijke moment wanneer wildvreemde mensen je op straat feliciteren met je zwangerschap, maar je hen duidelijk moet maken dat je eigenlijk niet in verwachting, maar net bevallen bent van een drieling. Is dit eerder gênant voor mij of voor hen?», zegt ze bij een video op TikTok.

Verontwaardigde reacties

De video werd al bijna 200.000 keer bekeken en zorgde voor heel wat verontwaardiging. «Mensen zijn zo onbeleefd. Je ziet er overigens helemaal niet zwanger uit!», «Echt? Ik vind dat je er fantastisch uitziet!», «Waarom hebben mensen altijd de neiging om commentaar te geven op ons lichaam? Lach gewoon, zeg goeiedag en wandel verder», en «Ga er nooit van uit dat een vrouw zwanger is. Mijn regel is als volgt: tenzij ik letterlijk een baby uit een vrouw zie komen en/of ze geeft aan dat ze zwanger is, zeg ik er niets over», lezen we onder meer in de reacties.

@moretolovski

Is this more awkward for me or them?😅 #BigInkEnergy #tripletsoftiktok #momsoftiktok #postpartum #postpartumbody #awkward

♬ Cumbia Buena - Grupo La Cumbia