Klein meisje rent doodsbang weg nadat lid van King’s guard naar haar brult: «Ocharme»

Klein meisje rent doodsbang weg nadat lid van King’s guard naar haar brult: «Ocharme»
TikTok / octavioalmanza16

Leden van de King’s guard zijn aangesteld als soldaten om de koning te beschermen. Ondanks dat ze vaak vooral als een toeristische attractie aanschouwd worden, nemen die soldaten een ernstige functie op zich. Daarom is het belangrijk dat toeristen op ieder moment respect tonen naar de King’s guard toe, en de opgelegde regels volgen.

Daar loopt het vaak wat mis, zo ook voor een klein meisje dat onlangs de wacht ging bezichtigen in Londen. Uit virale beelden blijkt dat ze haar bezoek niet snel zal vergeten. Een lid van de King’s guard riep tenslotte streng naar haar: «stand clear», ofwel: «ga uit de weg». Daarop vlucht het meisje vol angst terug naar haar familie. Omstaanders staan verward op het incident toe te kijken.

Gemengde reacties

De video werd inmiddels al 6,5 miljoen keer bekeken en lokt veel reactie uit. Een kamp verdedigt de reactie van de King’s guard, die «gewoon zijn job moest doen» en hekelt het «vervelende gedrag van toeristen». Anderen hebben evenwel medelijden met het kleine meisje: «Wat je job ook is, zo’n reactie is uit den boze», schrijft iemand. «Hoe durft hij zo te gillen naar een klein meisje?», valt ook elders te lezen.

De King’s guard staat erom bekend om streng op te treden. Onlangs werd ook een vrouw op haar plek gezet nadat ze het paard van een van de wachters aanraakte.

@octavioalmanza16

#bukinghampalace #london #londontown

♬ original sound - Octavio Almanza Cana