Franse politie heeft nieuwe verdachte in mysterieuze Alpenmoorden

Franse politie heeft nieuwe verdachte in mysterieuze Alpenmoorden
Foto AFP

Een persoon is van zijn vrijheid beroofd voor «het natrekken van zijn tijdsbesteding» en er zijn huiszoekingen bij die persoon aan de gang, aldus procureur Line Bonnet-Mathis. «Het gaat om een ’garde à vue’ zoals er reeds veel zijn geweest in dit dossier, laat je niet meeslepen». De magistrate voegde eraan toe wat «verrast» te zijn geweest «over de snelheid waarmee het nieuws zich verspreidde.»

De procureur zei de identiteit of de woonplaats van de opgepakte persoon niet te willen onthullen. «Wij hebben reeds een zelfmoord gehad na afloop van een ’’garde à vue’. «We moeten voorzichtig blijven.» Volgens BFMTV gaat het om een man die eerder al als getuige is verhoord.

Schotwonden

Op 5 september 2012 zijn de vijftigjarige Brit van Iraakse afkomst Saad al-Hilli, zijn vrouw (47) en zijn schoonmoeder (74) dood aangetroffen met meerdere schotwonden in het hoofd, in hun wagen op de parking van een bosweg nabij Chevaline, niet ver van het meer van Annecy. Een dochter van het stel raakte zwaar gewond, haar zusje bleef ongedeerd. Het gezin was op vakantie in Frankrijk.

Daarbovenop vond een 45-jarige lokale fietser, Sylvain Mollier, de dood, wellicht als collaterale schade.

Tot op de dag van vandaag is het drama niet uitgeklaard niettegenstaande er meerdere pistes, waaronder huurmoord, zijn onderzocht.

In september was de politie naar de plaats van delict teruggekeerd voor een reconstructie.