Extreme stunt gaat compleet mis: bekende waaghals zwaargewond afgevoerd (video)

Goodwin tijdens een andere stunt in ‘America’s Got Talent’.
Goodwin tijdens een andere stunt in ‘America’s Got Talent’. - YouTube / America’s Got Talent

Zoals de naam het doet vermoeden is ‘America’s Got Talent: Extreme’ een spinoff van de normale talentenjacht, maar dan met een exclusieve focus op de heftigste acts. En wie spectaculaire stunts zegt, die zegt Jonathan Goodwin. De 41-jarige Welshman is een durfal pur sang die niet terugdeinst voor een kat-en-muisspelletje met de dood en al in verschillende talentenjachten monden deed openvallen met zijn gewaagde acts. Maar bij de repetities van zijn stunt voor ‘AGT: Extreme’ op een racecircuit in het Amerikaanse Hampton was zijn lot bijna bezegeld.

De stunt zag als er volgt uit: Goodwin bungelde enkele meters boven de grond, midden tussen de baan van twee auto’s in. De wagens hangen klaar om losgelaten te worden en met een slingerbeweging in de lucht tegen elkaar te botsen, terwijl de bekende stuntman de botsing vermijdt door zich uit de benarde positie te vermijden. Dat was de theorie, maar in de praktijk ging het dus anders. Om een nog onbekende reden kon Goodwin zich niet op tijd losmaken, en crashten de wagens vol op hem in, gevolgd door een enorme vuurbal. Nadien viel de Welshman op de grond, waarbij hij zijn hoofd stootte, aldus een ooggetuige aan entertainmentwebsite TMZ.

Ernstige toestand

Goodwin heeft blijkbaar negen levens, want hoewel niet bij bewustzijn, leefde hij nog na de horrorcrash. Hij werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis overgebracht. «Hij had verschillende snijwonden en liep ernstige verwondingen op aan zijn benen», verklaarde de politie aan The Sun. «Zijn toestand was ernstig, maar momenteel is hij in leven, aanspreekbaar en gezond.» De repetities van het televisieprogramma zijn door het ongeluk het hele weekend stilgelegd. «Onze gedachten en gebeden gaan uit naar hem en zijn familie terwijl we wachten op verdere updates over zijn gezondheidstoestand», laat een woordvoerder van de talentenjacht weten.