Dit is het gevaarlijkste standje: «Kan tot penisbreuk leiden»

Dit is het gevaarlijkste standje: «Kan tot penisbreuk leiden»
Pexels

Voor diegenen die niet helemaal thuis zijn in de magische wereld der standjes: de omgekeerde cowgirl is een standje waarbij de man neerligt en de vrouw op hem zit met haar gezicht in de richting van zijn voeten. Behoorlijk populair, maar eveneens het gevaarlijkste standje volgens dokter Karan Raj, die werkzaam is bij de Britse nationale gezondheidsdienst.

Aubergine

In een TikTok-video legt hij klaar en duidelijk uit hoe dat komt. «Als jullie bewegingen niet synchroon lopen, kan de jongeheer van de man ‘ontsnappen’ en tegen het schaambeen van de vrouw stoten. Hoewel er geen bot in de penis zit dat kan breken, bestaat penisbreuk wel degelijk. Dat is een scheur van de witachtige teelbalschede (tunica albuginea), het kapsel rond de zwellichamen van de penis. Je penis ziet er dan uit als een aubergine. Je bent dus gewaarschuwd!», klinkt het.

Teleurstelling

De video werd al bijna 300.000 keer geliket en zorgt teleurgestelde reacties. «Oh nee, dat is mijn favoriete standje» en «Dit gaan we dus niet meer doen», klinkt het onder meer.

Facebook / Pop 10 TV

@dr.karanr

Sun snu #learnontiktok #schoolwithdrkaran #womenshealth #menshealth

♬ Runaway by Kanye Piano - Henry Cantu