BIZAR. Vrouw sterft nadat man haar van pier duwt: «Het was maar om te lachen»

BIZAR. Vrouw sterft nadat man haar van pier duwt: «Het was maar om te lachen»
Facebook / Charmaine O’Donnell

De veroordeelde, Jacob Foster, ontkent dat de 25-jarige Charmaine O’Donnell vermoord heeft en dat het incident een ongeval was.

Charmaine en haar vriendin Caitlin wilden een dagje aan het water doorbrengen in april 2021 en raakten op de pier aan de praat met een groepje vissers. Eén van de vissers herinnert zich hoe Jacob Charmaine uit het niets met «beide handen» duwde terwijl ze met haar rug naar hem toe stond. «Daarna was het een bloedbad», verklaarde hij.

Voor de lol

Caitlin had eerst niet door wat er gebeurd was, tot iemand riep: «Het is jouw vriendin». Omstaanders probeerden Charmaine onmiddellijk te helpen, terwijl Caitlin naar Jacob schreeuwde dat hij haar ook moest helpen. «Hij bleef maar zeggen: ‘Wat heb ik gedaan? Ik ben te ver gegaan deze keer. Ik ga voor een lange tijd de gevangenis in», vertelde Caitlin in de rechtbank.

De agent die als eerste met Jacob sprak na het incident, vertelde aan de jury dat Jacob had gezegd dat het een ongeval was. «Hij zei: ‘Ik duwde haar gewoon. Het was gewoon maar voor de lol’.»

Charmaine stierf doordat ze ernstige nekletsels had opgelopen en was verdronken in het water. Jacob weet binnenkort hoe lang hij de gevangenis zal in moeten.