BIZAR. Bergbeklimmers gaan op 2.000 meter van de grond voor webcam (foto)

BIZAR. Bergbeklimmers gaan op 2.000 meter van de grond voor webcam (foto)
Foto Unsplash

Voor het avontuurlijk koppeltje was een bergbeklimming op zich duidelijk niet avontuurlijk genoeg. Een panoramische webcam die opgesteld staat in het Nockgebergte, het meest westelijke en hoogste gebergte van de Gurktaler Alpen in Oostenrijk, was eerder deze maand getuige van een stoeipartij op 2.000 meter hoogte.

De webcam neemt om de twintig een foto van het landschap, om die vervolgens automatisch online te plaatsen. Zo kwam de vrijpartij aan het licht. De foto’s gaan nu viraal. Aanvankelijk zaten de twee naast elkaar van het zicht te genieten. Op de volgende foto, rond twintig na twaalf op de middag, liggen ze naakt in elkaar verstrengeld in het gras. Op de daaropvolgende foto, om 12u40, zijn ze verdwenen.

Hogeresolutiefoto’s

Naar verluidt worden de weer- en panoramacams onder de Oostenrijkste wetgeving niet beschouwd als surveillancecamera’s, vermits ze niet continu filmen. Wel nemen ze om de zoveel tijd hogeresolutiefoto’s van de omgeving. De gezichten van toevallige passanten worden door software automatisch onherkenbaar gemaakt, zodat de privacy niet geschonden wordt. Kennelijk is dat bij dit beeld niet gebeurd.

Volgens lokale media zouden plaatselijke borden wel signaleren dat er webcams opgesteld staan in het nationale park.

Foto Twitter