BIZAR. Agenten ontslagen omdat ze liever Pokémons vingen dan overvallers

BIZAR. Agenten ontslagen omdat ze liever Pokémons vingen dan overvallers
Foto Pixabay

De gewezen agenten beweren dat de stad het disciplinair proces onwettig heeft gevoerd door audio-opnames te gebruiken die in hun dienstvoertuig gemaakt werden. In dat gesprek bespraken de agenten de zeldzame Pokémon-dieren die ze op het spoor waren. De rechtbank verwierp hun beroepsaanvraag echter.

De audio-opnames wezen uit dat het duo overlegde om op de oproep tot versterking, komende van een andere LAPD-agent, te reageren. Dat deden ze niet: in plaats daarvan speurden ze naar de Pokémon Snorlax. Naar verluidt zouden ze ook een Togetic hebben gevangen, en dus niet de overvallers.

Gelogen tegen onderzoeker

Toen de waarheid aan het licht kwam, werden de twee ontslagen wegens wangedrag. Ze zouden tijdens het onderzoek naar het incident ook gelogen hebben tegen een detective. Ze gaven wel toe dat ze hun patrouillegebied verlieten om een Snorlax te zoeken.

Pokémon Go was een hype in de zomer van 2016. Het is een mobiel spelletje dat gebruikmaakt van augmented reality. Het paradepaardje van Nintendo combineert de virtuele wereld met de realiteit via het gps- en camerasysteem van je smartphone. Op die manier kunnen spelers de felgekleurde beestjes op straat zoeken, trainen en inzetten tegen rivaliserende gebruikers.