IN BEELD. Dit zijn de grappigste dierenfoto’s van 2022

IN BEELD. Dit zijn de grappigste dierenfoto’s van 2022
Foto Unsplash

De Comedy Wildlife Photography Awards worden jaarlijks uitgereikt en bekronen de meest amusante kiekjes van wilde dieren. De grote winnaar is dit jaar Jennifer Hadley met ‘Not so cat-like reflexes’.

«Het was erg laat in de middag en dus had ik mijn diafragma zo open mogelijk staan om het meeste licht binnen te krijgen», reageert Hadley op de Instagrampagina van de Comedy Wildlife Photography Awards. «Mijn sluiter lag lager dan ik had gewild, maar ik dacht dat ik de snelheid niet echt nodig had omdat het jong in de boom rondliep. Het kwam niet eens in me op dat hij uit zichzelf op de meest ‘onkatachtige’ manier naar beneden zou donderen. Ik bedoel, hoe vaak vallen katten uit bomen?»

«Niemand had verwacht dat dit zou gebeuren en natuurlijk waren we bezorgd om zijn veiligheid, maar gelukkig landde hij op zijn poten, zoals katten doen, alvorens weg te rennen met zijn broertjes en zusjes. Een gelukkig einde voor een ongelukkig katje.»

‘Talk to the fin’, een kiekje van een pinguïn die de ‘talk to the hand’-beweging lijkt te maken naar een soortgenoot, kreeg de publieksprijs.

Dit waren de finalisten: