Zon zet nog een tandje bij

Zon zet nog een tandje bij
Foto Belga

Aan zee houdt de thermometer halt aan zowat 26 graden, voordat een matige tot tijdelijk vrij krachtige noordnoordoostelijke zeebries opsteekt en voor de nodige verkoeling zorgt. ‘s Avonds en ’s nachts blijft het rustig en helder weer. De minima liggen tussen 14 en 19 graden in de meeste streken. In de grote steden blijft het wat warmer.

Ook vrijdag dient zich in de glazen weerbol aan als zonnig en warm. Het wordt een graadje warmer met maxima tussen 29 en 34 graden in het binnenland. Aan zee is dat 27 tot 28 graden. Tijdens de nacht liggen de minima tussen tussen 14 en 19 graden, maar in de steden blijft het opnieuw wat warmer.

Meer van dat zaterdag, met maxima tussen 27 en 33 of zelfs 34 graden. Zondag hangen er wat meer hoge wolkenvelden, maar wordt het drukkend warm met temperaturen tot 35 graden. ’s Avonds en ’s nachts vergroot dan de kans op een onweersbui.

Maandag daalt het kwik en wordt het wisselvalliger. Er is daarbij sprake van opklaringen en wolkenvelden, waarin buien, soms met onweer, kunnen ontstaan. De maxima kamperen tussen 22 en 28 graden.