Zó koop je het perfecte hemd

Zó koop je het perfecte hemd

Wat is de gelegenheid?

Bepaal eerst voor welke gelegenheid je het hemd nodig hebt. Wil je het dragen naar kantoor, een chic etentje of moet het hemd geschikt zijn voor een alledaagse outfit? Met deze informatie in het achterhoofd kun je veel betere keuzes maken.

Bepaal de kleur en print

Als je weet in welke situatie je het nieuwe hemd gaat dragen, kun je de kleur bepalen. Klassieke witte hemden doen het eigenlijk altijd goed. Het oogt zakelijk in combinatie met een pantalon, maar het is met een jeans eronder ook geschikt als casual outfit. Ben je juist op zoek naar een kleurtje? Zorg er dan voor dat het aansluit bij jouw huidskleur en pas het eventueel aan op het seizoen. Voor de herfst en winter zijn kleuren als wijnrood en donkergroen erg mooi. Als het bij de gelegenheid past, kun je ook nog kijken naar een tof printje. Het belangrijkste is dat het hemd aansluit bij jouw persoonlijke stijl en dat het je een zelfverzekerd gevoel geeft.

Kies een geschikte pasvorm

Let altijd goed op de pasvorm van het hemd. Op dit moment zijn getailleerde hemden met een zogenaamde slim fit erg populair. Andere opties zijn de regular fit (een wat rechter model) en een relaxed fit (wijd en vooral geschikt voor casual outfits). Probeer verschillende modellen uit om te ontdekken welke pasvorm het beste bij jouw lichaam en stijl past.

Vind de juiste maat

Een hemd komt pas echt goed tot zijn recht als je de juiste maat draagt. Controleer daarom of de schouderpunten mooi op de rand van de schouders vallen. Hangen de schoudernaden op de bovenarm? Dan is het hemd te groot. Let daarnaast op de mouwlengte en totale lengte van het hemd.

Kijk naar de boord

Er zijn ook verschillende mogelijkheden wat betreft de boord. Met een button down of klassieke boord kun je nooit de fout ingaan. Maar voor de variatie is het ook tof om eens te kijken naar een cut away kraag of een zogenaamde wide spread boord.

Let op het materiaal

Vergeet tot slot niet om te letten op het materiaalgebruik. Het is belangrijk dat de stof past bij de gelegenheid en de temperatuur van het seizoen. Katoen ademt bijvoorbeeld erg goed en een casual hemd van dun geweven wol is ideaal voor de winter.