‘Zeven Zussen’-auteur Lucinda Riley overleden

‘Zeven Zussen’-auteur Lucinda Riley overleden
Instagram / @lucindarileyofficial

«Het spijt ons enorm jullie te moeten vertellen dat Lucinda vanochtend in alle rust is overleden, omringd door haar familie, die zo belangrijk voor haar was. We realiseren ons dat dit een enorme schok zal zijn voor velen, omdat de meeste mensen niet wisten dat Lucinda al vier jaar aan kanker leed», luidt het bericht dat de familie van de schrijfster met haar Nederlandse uitgeverij deelde.

«Tijdens deze vier jaar schreef Lucinda vijf boeken, en deze week staat ‘De Zevende Zus’ bovenaan bestsellerlijsten over de hele wereld. Lucinda liet een onuitwisbare indruk achter op iedereen die ze ontmoette, en op iedereen die zich verloor in haar verhalen. Ze straalde altijd liefde en vriendelijkheid uit, in alles wat ze deed, en ze zal ons voor altijd blijven inspireren. Boven alles hield Lucinda van het leven, en leefde elk moment ten volle.»

Zeven Zussen

Lucinda Riley, een pseudoniem van Lucinda Edmonds, schreef gedurende haar korte leven tientallen boeken. Wereldwijd werden er al meer dan vijfentwintig miljoen exemplaren van haar romans verkocht. In Nederland en België gingen er al meer dan drie miljoen boeken over de toonbank en verbrak ze meerdere verkooprecords.

Het bekendst werd ze echter met de reeks ‘De Zeven Zussen’, een verhaal over zeven zussen die elk op zoek gaan naar hun afkomst. Het meest recente deel, ‘De Zevende Zus’, verscheen in mei 2021 en domineerde de bestsellerlijst in Vlaanderen. Het achtste en laatste deel zou in 2022 moeten verschijnen, maar het is nog onduidelijk in hoeverre dat zal lukken.