Zes maanden met uitstel voor Bart De Pauw: «Redelijk teleurgesteld»

Zes maanden met uitstel voor Bart De Pauw: «Redelijk teleurgesteld»
Belga / D. Waem

De Pauw werd schuldig bevonden aan de feiten van belaging van Liesa Naert, Ella-June Henrard, Ellen Lloyd en twee andere medewerksters die zich geen burgerlijke partij hadden gesteld, maar wel als slachtoffer uit het dossier naar voren kwamen. Hij werd ook schuldig bevonden aan elektronische overlast ten aanzien van één medewerkster. Voor de andere tenlasteleggingen, zoals de belaging van actrices Maaike Cafmeyer, Lize Feryn en enkele andere medewerksters, net als de elektronische overlast op acht burgerlijke partijen, werd hij vrijgesproken.

Eén euro en rechtsplegingsvergoeding

De burgerlijke vorderingen van Liesa Naert, Ellen lloyd en Ella-June Henrard werden ontvankelijk en gegrond verklaard, zij krijgen elk één euro en een rechtsplegingsvergoeding. De vordering van Lize Feryn werd ontvankelijk maar ongegrond verklaard, en de vordering van het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen werd ongegrond verklaard.

De Pauw kreeg na de uitspraak van de rechter nog mee dat het gaat om een vonnis in eerste aanleg en hij kan beslissen om tegen het vonnis in beroep te gaan. De Pauw zelf gaf ook al een eerste reactie: «We zijn redelijk teleurgesteld, maar gaan het vonnis op ons gemak lezen.»