WOW. Woontoren in Rotterdam bereikt 215 meter, hoogste complex in Benelux

WOW. Woontoren in Rotterdam bereikt 215 meter, hoogste complex in Benelux
ANP / K. Van Weel

De eerste bewoners van een van de twee lagere gebouwen hebben inmiddels hun intrek genomen. Vanaf januari 2022 worden de woningen in de hoogste toren opgeleverd. Van de ruim 250 koopwoningen zijn nog slechts drie huizen beschikbaar. Wel zijn nog tientallen woningen beschikbaar voor potentiële huurders. «De verkoop verloopt boven verwachting goed», zegt projectontwikkelaar Michelle Corbeau van bureau AM.

Hoogste prefab-gebouw

De bouw van het complex begon in 2018, de ontwikkeling ervan al in 2013. Voor de fundering van de hoogste toren zijn 165 betonnen palen met een lengte van 63 meter de grond in geboord. «De Zalmhaventoren is ook het hoogste prefab-gebouw ter wereld. Alle onderdelen van het gebouw, met uitzondering van het gestorte beton, zijn elders in elkaar gezet, vervoerd naar de Zalmhaven en daar geassembleerd», vertelt Edwin van Leeuwen, ontwikkelingsmanager van Amvest.

Rotterdammers kunnen het bereiken van het hoogste punt meebeleven via een lichtshow met de toren als middelpunt. Die is vrijdagavond tussen 20.00 en 23.00 uur vanuit veel plekken in de stad te zien.