Wielerfans, opgelet: NMBS versterkt treinaanbod voor WK Tijdrijden aan de kust

Wielerfans, opgelet: NMBS versterkt treinaanbod voor WK Tijdrijden aan de kust
Belga / J. Vliegen

Nu zondag wordt tussen Knokke-Heist en Brugge het WK Tijdrijden gereden, het startschot van een week lang wielergekte in België. Verwacht wordt dat veel wielerfans met de trein naar de vertrek- en aankomststeden zullen afzakken.

Om de tijdrit van de «2021 UCI Road World Championships» zondag mogelijk te maken, wordt de bereikbaarheid met de auto van zowel Knokke-Heist als Brugge beperkt. NMBS en de organisatie raden aan zoveel mogelijk met de trein naar het parcours te komen. Zowel in Knokke-Heist als in Brugge bevindt de start en de finish zich op wandelafstand van het station.

Van en naar Knokke-Heist en Brugge rijden er zondag in totaal zestien extra treinen. NMBS versterkt ook de capaciteit van het reguliere treinaanbod. Alles samen zullen er zondag 35.000 extra zitplaatsen zijn op de treinen van en naar Knokke en Brugge.

Weekendbiljet

De fans kunnen gebruikmaken van het weekendbiljet van NMBS. Daarmee reizen ze voor de helft van de prijs heen en terug met de trein. Om wachtrijen te vermijden in de stations, raadt NMBS de reizigers aan hun treinticket op voorhand aan te kopen.

Ook voor de wegrit volgend weekend van Antwerpen naar Leuven versterkt NMBS het treinaanbod.