Wat komt er kijken bij een duurzame verbouwing?

Wat komt er kijken bij een duurzame verbouwing?

Wat is duurzaamheid?

Wanneer we spreken over duurzaamheid, heb je het over economische, sociale en leefomgeving behoeften. Duurzaamheid is er om ervoor te zorgen dat de wereld lang mee gaat. Hierbij zorg je dus dat de mensen van nu kunnen voldoen aan hun behoeftes, waarbij wel nagedacht wordt over de effecten op de toekomst. Veel mensen proberen mee te helpen aan een verbeterde duurzaamheid. Je ziet veel mensen bijvoorbeeld het afval scheiden en daarnaast vervangen restaurants en andere bedrijven het plastic.

Wat is duurzaam bouwen?

Zoals je al hebt kunnen lezen werden vroeger verbouwingen gewoon uitgevoerd. Hierbij werd er niet nagedacht over de eventuele effecten op de toekomst. Omdat we tegenwoordig steeds meer bezig zijn met een goede duurzaamheid, weten we nu bijvoorbeeld dat we weinig gas moeten gebruiken. Het is zelfs zo dat we tegenwoordig gasvrij bouwen. Zo wordt er tijdens een verbouwing rekening gehouden met de duurzaamheid, maar ook kijkend naar het toekomstige gebruik in en van de woning. Bij het ontwerp wordt hier al rekening mee gehouden. Hierbij kijkt de ontwerpen naar de effecten op mens en milieu. Daarnaast is het de bedoeling dat de woning zo lang mogelijk meegaat en dat de toekomstige uitstoot niet veel of schadelijk zal zijn. Wanneer er gelet wordt op de verschillende aspecten, zal de woning het langste meegaan.

Belangrijk aspect

Een van de belangrijke aspecten is de verlichting. Verbouwingen worden nu eenmaal heel het jaar door gedaan. Het komt dus ook wel eens voor dat een verbouwing op de wat donkere of grauwere dagen. Hierbij is verlichting dus niet te missen. Omdat de verbouwing zo duurzaam mogelijk uitgevoerd moet worden, kun je het beste hier dan ook goede verlichting voor gebruiken. Hierbij kun je denken aan een verbouwing met een Led bouwlamp. Led verlichting gebruikt een stuk minder energie dan andere verlichting en is dus een goede oplossing wanneer je duurzaam aan de slag wil gaan. 

Waarom duurzaam verbouwen?

Duurzaam verbouwen levert dus vele positieve effecten op. Ten eerste is het goed voor de effecten op de toekomst. Hoewel er bij een duurzame verbouwing vaak enige kosten komen kijken, levert het je uiteindelijk alleen maar meer op. Iedereen wilt zo lang mogelijk genieten van een gezonde en goede wereld, dus kan iedereen er maar beter een steentje aan bijdragen. Zo zorg je met een duurzame verbouwing voor een goed wooncomfort, locatie en daarnaast omstandigheden. Door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen kun je ook nog eens genieten van natuurlijke energie. Het idee van een kleinere voetafdruk doet al veel goeds.