Vrouw kampt met heel vervelende aandoening nadat ze het coronavirus opliep

Vrouw kampt met heel vervelende aandoening nadat ze het coronavirus opliep
Facebook / Sally McCreith

Sally McCreith liep het coronavirus in september vorig jaar op. Het 31-jarige hoofd van de medische opleiding bij het Liverpool University Hospitals NHS Foundation Trust kreeg toen te maken met hoofdpijn en extreme vermoeidheid. «Het begon met vreselijke hoofdpijn en vermoeidheid. Ik raakte letterlijk niet meer uit mijn bed. Ik had ook last van een zware hoest en een brandend gevoel in mijn borst. En mijn reukzin was volledig verdwenen», vertelt ze in Daily Mirror.

Afgevallen

Alle symptomen gingen na een tijdje weg, behalve dat laatste. Ze lijdt immers aan parosmia, een stoornis in de reukzin waardoor verschillende geuren op een andere manier waargenomen worden. «Ik ruik voortdurend een combinatie van bedorven vlees en een chemische geur. Daardoor is ook mijn smaakzin aangetast. Ik genoot vroeger zo hard van eten, maar nu is dat moeilijk, want alles ruikt vies. Sinds september ben ik daardoor 12 kilogram afgevallen. Zelfs mijn tanden poetsen is vreselijk. Het voelt alsof ik mijn mond spoel met assen. En als ik me douche, lijkt het alsof ik me was met bedorven vlees. Ik voel me nooit proper en het heeft me echt paranoïde gemaakt», klinkt het.

Vaccineren

Sally roept mensen dan ook op om zich te laten vaccineren zodat ze niet hetzelfde meemaken als zij. «Ik wil mensen eraan herinneren om voorzichtig te zijn en zichzelf te beschermen. Al mijn vrienden staan te popelen om een vaccin te krijgen nu ze gezien hebben wat het coronavirus bij mij heeft aangericht. Het is de enige manier om terug naar het normale leven te gaan», besluit ze.