Tom Van Grieken schokkeert in TikTok-filmpje: «Linkse leerkrachten krijgen de rekening wel gepresenteerd»

Tom Van Grieken schokkeert in TikTok-filmpje: «Linkse leerkrachten krijgen de rekening wel gepresenteerd»
Belga / N. Maeterlinck

In het TikTok-filmpje vertelt Van Grieken dat hij vroeger een hekel had aan de eerste schooldag. “En dat werd nog in de hand gewerkt door een hoop linkse leerkrachten en proffen die hun multiculturele onzin te pas en te onpas probeerde in hun lessen te verwerken”, zegt hij. Hij wenst alle scholieren en studenten moed voor het nieuwe schooljaar en doet nog een belofte voor de toekomst. “In 2024 gaan we wel de rekening presenteren aan de linkse leerkrachten.”

@vangriekentom

Morgen 1 september!

♬ origineel geluid - vangriekentom

Die uitspraken van Van Grieken lokken heel wat reactie uit op sociale media. “Dit beangstigt mij wel. Moet ik nu vrezen voor mijn job?”, vraagt een bezorgde leerkracht zich af. Ook Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert en mediaminister Benjamin Dalle (CD&V) hebben al fel gereageerd.

“Daarom is vrijheid van onderwijs en vaste benoeming cruciaal”, twitterde ook Orhan Ağırdağ, professor pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven, gisterenavond. Ook de rectoren van de KU Leuven (Luc Sels) en UGent (Rik Van de Walle) reageerden bijzonder kritisch op het filmpje.

Communicatie-expert en columnist van het Laatste Nieuws Noël Slangen doet ten slotte ook een duit in het zakje.