Slim printen in het nieuwe jaar: 3 tips

Slim printen in het nieuwe jaar: 3 tips

Met de komst van een nieuw jaar, beginnen veel mensen ook met goede voornemens. Niet alleen particulieren, maar ook ondernemers. Ze doen er alles aan om het nieuwe bedrijfsjaar nóg succesvoller te maken. Ieder jaar weer spelen geheel andere factoren een belangrijke rol. Het komende jaar is de verwachting dat met name duurzaamheid zeer belangrijk zal worden in het bedrijfsleven. Niet geheel zonder reden. Bedrijven – groot en klein – hebben een enorme impact op het milieu. Niet alleen de consument, maar ook de overheid hamert er op dat zij hun ecologische voetafdruk zullen verminderen. Dit kan op verschillende manieren.

Slim printen kan een goed begin zijn om de impact op het milieu in het bedrijfsleven te verminderen. Dat betekent niet dat hp printers massaal uit de kantoren zullen verdwijnen, maar wel dat er naar andere manieren wordt gekeken om met papier en inkt om te gaan. Groen printen, op weg naar een groener bestaan. Maar hoe pak je dat nu precies aan? Hier volgen 3 slimme tips.

1.Minder in kleur printen


Vraag je bij iedere afdruk af waar deze voor gebruikt gaat worden? Heb je een perfect uitziende afdruk nodig om te delen met klanten? Dan zorg je er natuurlijk voor dat deze perfect geprint is en dat de afbeeldingen volledig in kleur worden weergegeven. Dit is echter lang niet altijd noodzakelijk. Wanneer je simpelweg een briefje wilt laten circuleren op kantoor en dit enkel onder de ogen van het personeel terecht komt, dan kan je natuurlijk ook gerust zwart-wit printen. Op die manier spaar je niet alleen hp inktpatronen uit, maar verlaag je ook nog eens de druk op het milieu.

2.Overleg met het personeel


Werk je in een grote kantooromgeving en maken heel veel verschillende mensen gebruik van de printer? Dan is het zaak dat zij precies weten wat ze kunnen doen om te besparen op het printen. Niet alleen door slim gebruik te maken van papier en inkt, maar ook doordat zij op de hoogte zijn van het milieuprobleem en welke maatregelen ze zelf kunnen nemen om de ecologische voetafdruk te verminderen. Daarom is het noodzakelijk om een briefing naar alle personeelsleden te sturen en – indien mogelijk – eventueel grootschalig overleg te plegen.

Kies er eventueel ook voor om een briefje bij de gezamenlijke printer te hangen. Schrijf hier op welke maatregelen zij kunnen treffen en waar ze aan moeten denken voordat ze printen. Op die manier creëer je meer bewustzijn en werken jullie samen aan een duurzaam bedrijf.

3.Maak gebruik van gerecycled papier


Duurzaam leven is door de jaren heen steeds belangrijker geworden. Dat levert ook voordelen op. Door de toegenomen vraag naar een duurzaam leven, zien we namelijk ook steeds meer innovatieve oplossingen. Bijvoorbeeld het gebruik van gerecycled papier. Dit was enkele jaren geleden nog vrij ondenkbaar. Inmiddels maken bedrijven hier massaal gebruik van. Dat scheelt niet alleen in de kosten, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Alle kleine beetjes helpen.