Racistische beledigingen voor Hamilton na zege op GP van Groot-Brittannië

Racistische beledigingen voor Hamilton na zege op GP van Groot-Brittannië
AFP / L. Baron

Hamilton heeft zich de afgelopen jaren vaak ingezet voor Black Lives Matter, de beweging die zich inzet tegen alle vormen van racisme, inclusief politiegeweld. De Britse premier Boris Johnson riep vorige week nog socialemediabedrijven op om de strijd tegen racisme op internet aan te gaan.

Respectloos

Lewis Hamilton tikte op Silverstone al in de eerste ronde grote concurrent Max Verstappen (Red Bull) aan waardoor die van de baan ging. Hij kreeg wel 10 strafseconden voor zijn actie richting de Nederlander. Verstappen en de leiding van Red Bull vonden die straf niet genoeg. «De gegeven tijdstraf helpt ons op geen enkele manier en doet geen recht aan Lewis’ gevaarlijke manoeuvre op de baan. Ik vind het respectloos en onsportief om het gejuich na de wedstrijd te zien terwijl ik nog in het ziekenhuis was, maar we moeten verder», zei Verstappen.

De Nederlander vernam in het ziekenhuis dat hij geen letsel aan de crash heeft overgehouden. «Alle controles waren in orde. Iedereen bedankt voor alle leuke berichten en beterschapswensen», twitterde hij. In de WK-tussenstand verkleinde Hamilton zijn achterstand op Verstappen tot acht punten.