Ouders Archie krijgen nog enkele uren tijd om hem naar palliatieve instelling te verplaatsen

Ouders Archie krijgen nog enkele uren tijd om hem naar palliatieve instelling te verplaatsen
PA / J. Manning

Eigenlijk had het ziekenhuis waar de Britse jongen ligt, zijn behandeling woensdagochtend al willen beëindigen. Dat ging niet door omdat zijn ouders op het laatste moment naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens stapten. Dat hof wilde echter niet tussenbeide komen, melden Britse media woensdagavond.

Het Britse Sky News meldt dat de ouders van Archie van het ziekenhuis nog tot donderdagochtend de kans krijgen om verplaatsing naar een palliatieve afdeling aan te vragen. In afwachting daarvan zal zijn behandeling worden voortgezet.

Kansloos

Volgens de artsen zijn de vooruitzichten van de jongen echter «nihil». Omdat zijn toestand onstabiel is, stelt het ziekenhuis dat «ook verplaatsing naar een andere locatie, zelfs als dit om een korte afstand gaat, een aanzienlijk risico met zich meebrengt».

De moeder gaf woensdagavond toe dat de juridische strijd om haar zoon in leven te houden «ten einde» is gekomen. Ze hoopt dat hij nog overgebracht kan worden naar de instelling, die volgens de moeder alvast heeft aangegeven dat ze de jongen wil opnemen.

Online challenge

De juridische strijd om het leven van Archie wordt al dagenlang op de voet gevolgd door internationale media. De jongen raakte zwaargewond toen hij volgens zijn moeder vermoedelijk meedeed aan een onlinechallenge, waarbij deelnemers opzettelijk bewusteloos proberen te raken.

Volgens de ouders boekt hun zoon wel degelijk vooruitgang.