Mooi weer in het vooruitzicht: NMBS raadt reizigers aan te reserveren op de Kust-Express

Mooi weer in het vooruitzicht: NMBS raadt reizigers aan te reserveren op de Kust-Express
Belga / L. Dieffembacq

Na wekenlang grijs en regenweer klaart de hemel deze dagen eindelijk weer op. Donderdag krijgen we maxima tussen 22 en 28 graden, vrijdag 21 graden aan zee en zaterdag wordt het overwegend zonnig met maxima tussen 20 en 24 graden. Vanaf zondag is het weer gedaan met de pret, want dan nemen de bewolking en kans op een bui weer geleidelijk toe.

Door het tijdelijke mooie weer kan het drukker worden op de treinen naar zee. Reiziger zouden daarom langer dan normaal kunnen wachten op een trein met voldoende plaatsen. Daar heeft NMBS echter een oplossing voor: tijdens de zomermaanden biedt NMBS rechtstreekse treinen richting de kust aan, waarvoor reizigers een zitplaats dienen te reserveren. De Kust-Express vult het klassieke treinaanbod aan.

Reserveren

Op weekdagen rijden er ’s ochtends twee rechtstreekse treinen van Brussel-Zuid naar Oostende en ’s avonds weer terug. Op zaterdag en zondag rijden er ’s ochtends tien treinen naar de kust en ’s avonds negen treinen terug. De treinen vertrekken ’s ochtends in Antwerpen-Centraal, Brussel-Zuid, Gent-Sint-Pieters en Luik-Guillemins en komen aan in Blankenberge, De Panne, Knokke en Oostende.

Voor al die treinen kunnen momenteel nog plaatsen worden gereserveerd, stelt NMBS. Dat kan op de website van NMBS. Een reservatie kost één euro per persoon per rit: die kost komt bovenop de prijs van het treinticket. Ook voor kinderen jonger dan twaalf jaar, die onder begeleiding gratis met de trein reizen, moet een reservatie betaald worden. Reserveren kan tot vijftien minuten voor het vertrek van de trein.