«Mogelijk nieuwe wolf op komst naar provincie Antwerpen»

«Mogelijk nieuwe wolf op komst naar provincie Antwerpen»
Foto Unsplash

De wolf werd voor het eerst gesignaleerd in de nacht van 10 op 11 november in de buurt van Nijmegen, waar hij enkele schapen doodbeet. Het dier trok vervolgens richting zuidwesten, waar hij op 17 november in Noord-Brabant opdook. Op korte tijd vielen daar 21 dode schapen te betreuren: de wolf had duidelijk aan ’surplus killing’ gedaan, waarbij hij een kans om veel prooien tegelijkertijd te maken grijpt voor het geval hij nadien lang geen buit zou kunnen maken.

In de voetsporen van Kalmthoutse wolf

De voorbije dagen werd de wolf op video vastgelegd ten zuiden van de Amer in De Biesbosch. Momenteel zou hij rondzwerven in het westen van Noord-Brabant bij het natuurgebied Dintelse Gorzen. De kans bestaat volgens Welkom Wolf dat hij, net als een voorganger, het Schelde-Rijnkanaal overzwemt naar de Zeeuwse schiereilanden, maar het zou waarschijnlijker zijn dat de wolf richting Belgische grens trekt - in de voetsporen van ’de wolf van Kalmthout’ in april. Die wolf werd nadien niet meer gezien en is volgens Welkom Wolf allicht niet meer in leven.

Welkom Wolf waarschuwt kleinveehouders in de provincie Antwerpen om waakzaam te zijn. In Limburg zit er sinds 2018 sowieso al een roedel wolven en is een extra waarschuwing dus niet nodig, klinkt het.