Minstens 185 doden bij bomaanslagen in kerken en hotels in Sri Lanka

Minstens 185 doden bij bomaanslagen in kerken en hotels in Sri Lanka

In de hoofdstad Colombo hebben ontploffingen plaatsgevonden in vier luxehotels: het Shangri La, het Cinnamon Grand, het Kingsbury-hotel en een hotel in Dehiwela, vlakbij een zoo.

De drie andere explosies gebeurden in kerken waar gelovigen de paasviering aan het bijwonen waren. Het gaat om een kerk in Colombo, een kerk in het 30 kilometer noordelijker gelegen Negombo en een kerk in Batticaloa, 250 kilometer ten oosten van de hoofdstad.

Gericht tegen religieuze plaatsen

Overheidsfunctionarissen hebben nog niet bevestigd dat het om een terroristische aanslag gaat, maar volgens lokale media lijkt het alsof de explosies gericht waren tegen religieuze plaatsen en de economie. Tot dusver heeft niemand de verantwoordelijkheid opgeëist. De politie heeft een veiligheidscordon opgetrokken rond de getroffen plaatsen en een zoekactie gestart, zo meldde woordvoerder Ruwan Gunasekera.

Sri Lanka is een toeristische trekpleister, ook voor Europeanen. Onder de gewonden in de luxehotels zouden zich ook buitenlanders bevinden. Slechts zeven procent van de bevolking van het Aziatische eiland is christelijk. De meerderheid is boeddhistisch.

bron: Belga