Minderjarige moordverdachte in gaybashing-zaak opgepakt in Blankenberge: «Verstopt in kast van hotel»

Minderjarige moordverdachte in gaybashing-zaak opgepakt in Blankenberge: «Verstopt in kast van hotel»
Belga / D. Pintens

Via het dak kon de 16-jarige jongeman zaterdagavond samen met een andere minderjarige – die niets met de moordzaak op Polfliet te maken heeft – de gesloten afdeling ontvluchten. Sindsdien waren de twee jongens spoorloos, maar met een tip kwam de politie erachter dat de twee zich verscholen hadden in een Blankenbergs hotel.

«Alle vluchtwegen werden afgesloten en de jongeren bevonden zich inderdaad in een kamer. De 16-jarige had zich verstopt in een kast», aldus persmagistraat Annelies Verstraete van het parket Oost-Vlaanderen. De politie nam hen dinsdagnacht op. Beiden zullen nu worden verhoord en de 16-jarige moordverdachte wordt woensdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde.

Gelokt via Grindr

De moordverdachte wordt samen met twee andere minderjarigen verdacht van moord op de 42-jarige homoseksuele man David Polfliet, die in maart dit jaar overleed. Via de datingapp Grindr werd Polfliet naar het park in Beveren gelokt, maar daar werd hij met geweld om het leven gebracht.

De drie minderjarigen zouden daarbij betrokken zijn, maar het onderzoek moet nog uitwijzen wat hun aandeel precies was in dit incident. Zolang dit niet is afgerond, kan er niet beslist worden of de minderjarigen al dan niet op dezelfde manier als volwassenen strafrechtelijk zullen vervolgd worden.