Lipofilling: veilige natuurlijke borstvergroting, gezichtsingrepen en Brazilian Butt lift steeds populairder

Lipofilling: veilige natuurlijke borstvergroting, gezichtsingrepen en Brazilian Butt lift steeds populairder

Implantaten versus natuurlijke borstvergroting

 

‘Een borstvergroting met implantaten is nog altijd een veel gevraagde ingreep’, aldus Wellness Kliniek. De gespecialiseerde kliniek in Genk voert jaarlijks meer dan 3000 borstvergrotingen per jaar uit en ziet de laatste tijd steeds vaker dat vrouwen de voorkeur geven aan een natuurlijkere behandeling. Deze trend komt voort uit de negatieve verhalen rondom implantaten, die we regelmatig in het nieuws -voornamelijk bij influencers en sterren- voorbij zien komen.

Is een borstvergroting met implantaten dan echt zo gevaarlijk? In principe niet, mits je de ingreep laat uitvoeren bij een veilige en transparante kliniek. Bij Wellness Kliniek maken ze bijvoorbeeld gebruik van de meest veilige implantaten in de markt, die van Laboratoires Arion, Mentor, Motiva en Natrelle. ‘We gaan altijd in goed gesprek met de patiënt, want een borstvergroting is maatwerk en kan pas echt goed uitgevoerd worden als we het merk implantaten en de inhoud van de cups perfect afstemmen op het lichaam’.

Naast transparant advies, maken ze gebruik van een unieke methode, de MIBIS techniek. Dit staat voor Minimally Invasive Breast Implant Surgery en wil zeggen dat de ervaren chirurgen met minimale incisie en in een sterk verkorte operatietijd de behandeling kunnen uitvoeren. Het grote voordeel is dat dit de kans op complicaties sterk verminderd, dit met minimaal lichamelijk letsel (littekenvorming).

Het pluspunt van een borstvergroting met implantaten is dat er vrijwel geen begrenzing is aan de cupmaat. Dat is met een natuurlijke borstvergroting een ander verhaal. Daarmee is het mogelijk om de cupmaat één maat te vergroten. Wellness Kliniek: ‘Veel dames zijn al tevreden met een cupmaat meer en als dat zo is dan overwegen we graag samen de optie tot een natuurlijke borstvergroting met eigen vet’.

Lipofilling van de borsten

Bij lipofilling wordt er middels liposuctie vet weggehaald uit andere delen van het lichaam, bijvoorbeeld buik, billen of heupen. Dit wordt gezuiverd en ontdaan van schadelijke cellen en bloed. Daarna wordt het op een veilige manier in de borsten geïnjecteerd. Op die manier worden de borsten voller en behouden ze hun natuurlijke look.

Volgens Wellness Kliniek is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat met een natuurlijke borstvergroting een ander resultaat wordt behaald dan wanneer je siliconen zou laten zetten, ook al kies je met de siliconen voor één cupmaat meer. Het effect van lipofilling is erg natuurlijk, waardoor eigenlijk niet te zien is dat er een behandeling is uitgevoerd. Het zouden bij wijze van spreken je eigen originele borsten kunnen zijn. Ook met siliconen is er indien gewenst een natuurlijk effect te bereiken (of pronter naar voren staande borsten, maar net wat je wensen zijn – daar worden de siliconen op afgestemd). Overigens zal je zelf met je handen wel voelen aan je borsten als er siliconen inzitten. Het is hierin maar net wat je persoonlijke voorkeur heeft.

Een vollere bilpartij met lipofilling

Lipofilling is niet alleen een populaire techniek voor het vergroten van de borsten. Ook de billen kunnen op deze manier voller en ronder worden gemaakt. De Brazilian Butt lift (BBL) zoals dat ook genoemd wordt, is mede dankzij influencers als Kim Kardashian flink in populariteit toegenomen. Een volle bilpartij behoort tegenwoordig tot het hedendaagse modebeeld.

Je kunt uren zwoegen in de sportschool en je voedingspatroon aanpassen, maar zelfs dat leidt niet altijd tot het gewenste effect. Een Brazilian Butt lift, waarbij vet vaak uit de heupen wordt gehaald en ingespoten wordt bij de billen, zorgt ervoor dat je een mooier zandloper figuur kunt krijgen.

Wellness Kliniek ziet vooral de afgelopen jaren een flinke groei in het aantal aanvragen van deze ingreep. Het biedt niet alleen uitkomst voor jongeren die een modebeeld nastreven, maar ook voor ouderen met een verslapte huid en cellulite, oftewel een sinaasappelhuid. Groot voordeel is dat de ingreep in slechts 90 minuten uitgevoerd kan worden. Binnen een week kun je normaal gezien de dagelijkse activiteiten alweer hervatten.

Lipofilling voor het gezicht

Bij een borstvergroting en BBL houden de mogelijkheden van lipofilling nog niet op. Waar de techniek van oorsprong vooral werd ingezet voor medische reconstructie, heeft het tegenwoordig ook een plekje veroverd in de industrie van gezichtsbehandelingen. Je kunt er op een natuurlijke manier lijntjes en rimpels mee laten opvullen, de lippen vergroten en de kaaklijn accentueren.

Gezichtsbehandeling is iets waar de Belgen gek op zijn. Vanaf 2017 zagen we nieuwe pieken betreft botox en fillers behandelingen, waarbij zo’n één op de 53 vrouwen voor botox koos en één op de 49 vrouwen voor fillers. Groot nadeel aan deze technieken is dat ze meestal binnen een jaar uitgewerkt zijn. En dat is niet de meest aantrekkelijke optie voor de portemonnee. Bovendien kunnen sommige producten schadelijke bijwerkingen hebben.

Als alternatief biedt lipofilling in het gezicht waarbij eigen vet gebruikt wordt daarom betere uitkomst. Dit is in principe blijvend, mits je niet veel afvalt of aankomt (het gaat immers om geïnjecteerd vet en dat kan toe- of afnemen). Schommel je niet veel in gewicht en wil je iets aan je gezicht laten doen? Dan is de lipofilling behandeling zeker het overwegen waard.

Wil je meer weten over de methoden voor borstvergrotingen, zowel siliconen als lipofilling, of ben je benieuwd naar alle mogelijkheden van lipofilling? Neem dan eens een kijkje op de website van Wellness Kliniek.