Link tussen hartstilstand Christian Eriksen en coronavaccin weerlegd: «Niet gevaccineerd»

Link tussen hartstilstand Christian Eriksen en coronavaccin weerlegd: «Niet gevaccineerd»
AFP / Friedemann Vogel

Afgelopen zaterdag hield de hele wereld de adem in toen Christian Eriksen in elkaar zakte op het veld tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland. Even later werd duidelijk dat de 29-jarige voetballer getroffen was door een hartstilstand, maar dat hij gereanimeerd kon worden. Zijn toestand is intussen stabiel en hij heeft al contact gehad met de ploeg.

Sociale media in rep en roer

Heel wat mensen vroegen zich op Twitter af of er een verband kan zijn tussen zijn hartstilstand en het coronavaccin. Verschillende voetballers werden immers vlak voor het EK gevaccineerd tegen het coronavirus. Zo was ook de Nederlandse coronascepticus en oprichter van de Stichting Viruswaarheid Willem Engel er als de kippen bij om meteen een link te leggen. «Er valt net een Deens (sic.) dood neer op het EK. Hopelijk kunnen ze hem nog reanimeren. Het experiment is schandalig mislukt. Soms is gelijk krijgen het ergste dat je kan overkomen. Er moet direct gestopt worden met injecties», schreef hij zaterdagavond op Twitter.

Boze Marc Van Ranst

De tweet is intussen verwijderd, maar viroloog Marc Van Ranst reageerde erg scherp op die insinuaties. «Ik ben helemaal klaar met deze oplichter, en ik kan enkel maar suggereren dat iedere Nederlander deze kerel voorgoed vergeet. Finita la commedia», klonk het.

(Lees verder onder de tweet)

«Geen prik gekregen»

Gisteren haalde Giuseppe Marotta, directeur van de Italiaanse voetbalclub Internazionale (waar Eriksen momenteel bij speelt; red.) alle twijfel meteen weg. «Hij is niet besmet geweest met het coronavirus en was evenmin gevaccineerd», vertelde hij aan Rai Sport.