Lichaam vermiste Amerikaanse YouTube-ster hoogstwaarschijnlijk teruggevonden

Lichaam vermiste Amerikaanse YouTube-ster hoogstwaarschijnlijk teruggevonden
Instagram / @gabspetito

De FBI heeft het lichaam nog niet officieel geïdentificeerd, maar het lijkt er sterk op dat de Amerikaanse politie YouTube-ster ‘Gabby’ Petito zondag dood heeft teruggevonden. Het is op dit moment onduidelijk wat de precieze doodsoorzaak is, maar de politie heeft een vermoeden dat het gaat om een wanhoopsdaad. De familie van de 22-jarige vrouw is intussen ingelicht.

Petito vertrok in juni met haar 23-jarige verloofde Brian Laundrie op een roadtrip van vier maanden door alle nationale parken van Amerika. Van die reis konden haar 756.000 volgers via Instagram meegenieten. Maar dat stopte plots eind augustus. Sinds 26 augustus postte ze niets meer op Instagram. Haar familie hoorde haar voor het laatst op 24 augustus. Ze was toen op weg naar het Grand Teton National Park in Wyoming.

Volgens de New York Times rommelde het al even tussen haar en haar verloofde. Het koppel zou op 12 augustus ruzie hebben gemaakt en ze werden die dag aan de kant gezet door de politie omdat ze te snel reden. Op beelden is een wenende Gabby te zien en een gewonde Laundrie, die een gsm in zijn gezicht zou gekregen hebben. De politie besliste om hen daarna te laten gaan.

Ook verloofde Gabby vermist

Op 1 september keerde Brian terug naar zijn huis in Florida dat hij deelt met zijn ouders. De verloofde van Gabby en zijn familie zouden toen geweigerd hebben om mee te werken aan het onderzoek. Intussen hebben zijn ouders zelf de politie gecontacteerd omdat elk spoor van hun zoon ontbreekt sinds 14 september. De jongeman zou die dag een wandeling maken in een groot natuurdomein dat dicht bij zijn huis gelegen was.

De politie onderzoekt nu dat gebied met speurhonden en drones. «We houden er ernstig rekening mee dat Laundrie zichzelf iets aangedaan heeft», zegt politiewoordvoerder Josh Taylor aan de Washington Post.